Skip Navigation Links

     Articulare in Partea Superioara - Velux

GPL - Pentru Acoperisuri cu Panta Mica

Fereastra de mansarda tip GPL are o deschidere graduala spre exterior şi ofera o privelişte neingradita. Se instaleaza cu precadere pe acoperişuri cu panta mica.

Cerceveaua prezinta dubla posibilitate de deschidere, cu articulare in partea superioara şi mediana.

Cerceveaua ferestrei se roteşte cu aproape 180 grade, permiţand curaţarea geamului exterior direct din incapere.

La fel ca in cazul ferestrelor GZL, GGL, GGU şi la GPL clapeta de ventilare asigura aerisirea camerei cu fereastra inchisa şi o circulaţie a aerului de 14-28 m3 aer/ora, in funcţie de dimensiunile ferestrei. Filtrul de aer incorporat opreşte patrunderea prafului şi a insectelor in incapere.

Ferestrele tip GPL sunt prevazute cu un maner suplimentar in partea inferioara a cercevelei. Acesta este cel folosit pentru deschidere articulata superior.

Un rol deosebit al acestei ferestre este de ieşire de urgenţa, in cazurile in care este instalata la inalţimile prevazute in acest sens (doar anumite dimensiuni).

Fereastra este prevazuta cu geam dublu, tip "59", izolator de energie, din sticla flotata intarita, cu gaz inert in interior: Ugeam=1,2W/m2K (Ufereastra)=1,5W/m2K).

GPL se poate instala pe acoperişuri cu o panta cuprinsa intre 15 - 55 grade, cu opţiune de arcuri speciale pana la 75 grade.

Toate caracteristicile legate de finisaj şi materiile prime folosite.


GHL

• Acţionare manuala.

• Lemn de pin dublu stratificat si triplu lacuit.

• Se poate instala pe acoperişuri cu o panta cuprinsa intre 15˚ şi 35˚.

• Acţionarea in partea superioara permite deschiderea in exterior in trei trepte (5˚, 15˚, 30˚) pana la 30˚, putand fi blocata in poziţia aleasa.

• Disponibila intr-o gama variata de dimensiuni standard.

Copyright © 2008 Rza Expert Construct, Toate drepturile rezervate. Skip Navigation Links