Skip Navigation Links

     Elemente de Siguranta pentru Acoperisuri

Acoperisurile in panta sunt locuri expuse si periculoase. Cu toate acestea, ele reprezinta locul de munca pentru o serie intreaga de grupe profesionale. Dulgherii, tinichigiii, cosarii si personalul de intretinere lucreaza in mod curent in aceste locuri indiferent de conditiile metorologice: vreme buna, ploaie, vant ori zapada.
Lucrul la inaltime creste considerabil riscurile de accidentare, de aceea trebuie luate masuri suplimentare de protectie.

Lindab Protectline a fost dezvotat respectand normele in domeniu din Suedia si va ofera o serie intraga de solutii care asigura protectie maxima si se potrivesc oricarui tip de acoperis.

Solutii complete

Sistemele de Constructii Usoare Lindab sunt gandite astfel incat sa acopere toate fazele de constructie, de la ofertare si pana la predarea la cheie a cladirii:
- asistenta in faza de ofertare
- proiectare
- asistenta la executie
- montaj prin reteaua proprie de distributie

Alte avantaje:

- reducerea cheltuielilor cu infrastructura (greutate redusa - circa 20kg/mp) pentru cladirile standard
- manipulare usoara (ansamblele structurii nu depasesc 250kg/ansamblu)
- montaj foarte simplu si rapid (realizat cu suruburi autofiletante, autoforante si metrice)
- acuratete mare a lucrarii
- eliminarea defectelor de executie – ansamblele ajung pe santier premontate si montajul se executa in sistem LEGO
- suprafete perfecte, usor de finisat

Profile

Elemente de siguranta

Elementele de siguranta la acoperis LindabProtectline asigura protectia lucratorilor atat in exploatare, cat si in faza de montaj.
Lindab isi concentreaza atentia in directia imbunatatirii sistemului si dezvoltarea de solutii noi, care usureaza montajul si cresc eficienta in lucru, contribuind la scaderea costurilor.
Lindab Protectline include elemente specifice de racordare a sistemelor de protectie la orice tip de acoperis, de la tabla faltuita, tabla cutata, tigle metalice la tigle de argila sau beton, sindrila bituminoasa, ardezie etc.

Sistemul include componente cu ajutorul carora se asigura accesul si care permit deplasarea in conditii de siguranta pe acoperis:
- tije de asigurare
- pasarele
- scari de perete si acoperis
- balustrade

Parazapezi

Acoperisurile in panta reprezinta un pericol potential chiar si pentru cei care se deplaseaza dedesubt, ganditi-va doar la ce se poate intampla iarna. Parazapezile Lindab pot fi montate pe orice tip de acoperis si elimina riscul alunecarii bruste a maselor mari de zapada.
In functie de marimea acoperisului si zona de incidenta, Lindab va pune la dispozitie doua sisteme de protectie distincte:

PARAZAPEZI TUBULARE

Pentru acoperisurile cu suprafata si/sau panta mica sau in zonele cu ninsori sporadice puteti folosi sistemul de parazapezi tubulare cu doua sau trei tuburi orizontale. Alegerea se face in functie de panta acoperisului si gradul de importanta a caii de acces adiacente.
Pentru trafic auto sau parcari se pot folosi doua tuburi, insa in cazul trotuarelor si acceselor pietonale se vor instala trei tuburi.

GRILAJE

Pentru zonele cu ninsori abundente sau acoperisuri cu acumulari mari de zapada Lindab recomanda folosirea grilajelor parazapada.
Consolele HSNÖB/HSNÖH permit montarea parazapezilor pe invelitori de tigla, cu fixare pe sipcile suport sau astereala, de la caz la caz.
Grilajele SNÖ pot fi livrate in doua lungimi: 2 070 mm si 3 060 mm.
La montaj, acestea se vor suprapune in lungime pe 90 mm.
Consolele suport se fixeaza la intervale intre 800 – 1 200 mm, in functie de zona de zapada in care este incadrata constructia.

Culori

Elementele din gama Protectline sunt fabricate din otel protejat prin galvanizare cu 275 g/m2 zinc. Zincarea asigura o buna protectie anticoroziva.
Optional, elementele Protectline pot fi vopsite in camp electrostatic in culorile sistemului de jgheaburi si burlane.

Produs standard: galvanizat
Culori standard: caramiziu si negru
Culori speciale: alb, rosu, maro, argintiu, aramiu, antracit

Pentru comenzile in culori speciale se aplica o majorare de 15% a pretului elementelor in culori standard.

Copyright © 2008 Rza Expert Construct, Toate drepturile rezervate. Skip Navigation Links