Skip Navigation Links

     Sistem de jgheaburi si burlane - Lindab

Frumusetea vine din exterior

Jgheaburile si burlanele asigura o colectare eficienta si drenarea precipitatiilor de pe acoperisul casei tale. Cu mai mult de 60 de componente in dimensiuni standard, Lindab iti ofera cel mai complet sistem de colectare a apelor pluviale de pe piata, compatibil cu orice sistem de invelitoare: tigle ceramice sau din beton, sindrile bituminoase, tigle metalice sau tabla faltuita.

Lindab Rainline este confectionat din otel zincat la cald si protejat multistrat pe ambele fete pentru o comportare ireprosabila in timp.

Cei peste 50 de ani de experienta in productie si cooperarea indelungata cu montatorii specializati ne-au ajutat sa perfectionam sistemul de jgheaburi si burlane LindabRainline in folosul tau. Sistemul include jgheaburi semicirculare de Ø125mm, Ø150mm si Ø190mm; jgheaburi rectangulare de 136mm si burlane de Ø87mm Ø100mm si Ø120mm.

Avantajele LindabRainline, pe scurt:

• sistem complet si flexibil,
• 8 culori clasice sau moderne,
• compatibil cu orice tip de invelitoare,
• pentru constructii noi sau renovari,
• gama larga de forme si dimensiuni,
• usor de instalat si intretinut,
• imbinari 100% etanse.

Culori

Atentie, culorile pe care le vezi pe ecran pot diferi de nuanta reala. Iti recomandam sa consulti mostre de la Lindab inainte de a lua decizia finala asupra culorii comandate.

HIGH-BUILT POLYESTER – HBPE

Este o varianta noua de acoperire ce ofera o stralucire expresiva si eleganta, calitati anticorozive superioare si o excelenta rezistenta la zgariere.
Protectie de baza: 275 g/m2 zinc (approx. 20 µm pe ambele parti)
Set-up:
- strat culoare – partea superioara: 50 µm High-built polyester
- strat primer: 6-8 µm pe ambele parti
- strat pasivizare: 6-8 µm pe ambele parti
- strat culoare – partea inferioara: 50 µm High-built polyester
Stralucire: 30 +/- 5Montaj

LindabRainline se monteaza usor, nefiind necesara folosirea chitului, siliconului, cositorului ori a oricarui alt material special de etanæare. Siguranta imbinarilor la jgheaburi este data de garniturile din cauciuc cu care sunt prevazute elementele de legatura si de inchidere iar burlanele si accesoriile acestora sunt mufate si se intrepatrund intr-un mod coerent si practic.CARLIGELE DE SUSTINERE

Montati primul si ultimul carlig al tronsonului de jgheab si intindeti sfoara de aliniere in trei puncte: la interiorul, la baza si la muchia exterioara a jgheabului. Luati in calcul o panta intre 2.5 si 4 mm/m pentru a facilita scurgerea apei catre punctele de colectare. Carligele de jgheab se monteaza aliniate la sfoara, in dreprul fiecarui caprior, la maxim 90 cm distanta intre ele. Daca jgheabul are mai mult de 10 metri lungime se vor monta scurgeri pe ambele capete ale acestuia.

RACORDUL JGHEAB-BURLAN

Marcati pe jgheab punctele de colectare folosind palnia colectoare. Executati un decupaj in jgheab folosind un fierastrau de metal sau foarfeci de tabla si indoiti marginile taiate in jos pentru a forma muchii picuratoare. Agatati partea interioara a palniei colectoare de jgheab, asezati palnia la pozitie si presati clema de fixare peste marginea exterioara rotunjita. Atentie! Nu folositi polizorul unghiular la taierea jgheaburilor.

CAPACE DE JGHEAB

Capacul de jgheab de la Lindab poate fi montat la ambele capete ale jgheabului datorita formei simetrice. Este prevazit cu garnitura din cauciuc EPDM pentru etansare si dinti autoblocanti pentru fixare rapida si sigura. Se aseaza la pozitie si se loveste usor cu podul palmei sau ciocanul de plastic pana la fixarea completa.PIESA DE IMBINARE

Asezati cele doua tronsoane de jgheab pe carlige cu muchiile apropiate, dupa care agatati piesa de imbinare la partea interioara, in mod egal pe ambele jgheaburi. Agatati clapeta de fixarepe marginea exterioara, presati piesa de imbinare peste jgheaburi si inchideti clapeta, dupa care indoiti siguranta peste. Garnitura din cauciuc EPDM fixata pe piesa de imbinare etanseaza perfect si rezista foarte bine timp indelungat.


SCURGERI

Realizarea tronsoanelor de scurgere se face de sus in jos. Mai intai se determina lungimea prelungitorului intermediar prin masuratori efectuate la pozitie, se debiteaza prelungitorul intermediar si se monteaza la pozitie folosind doua coturi ajustate. Se traseaza pozitia burlanului vertical pe perete si se monteaza bratari de sustinere tip SSVH sau SVSTI in asa fel incat sa existe cate o bratara de fixare la imbinarea burlanului cu alte componente sau la imbinarea a doua burlane.

Protectie anticoroziva

Jgheaburile si burlanele Lindab sunt fabricate din otel galvanizat, pentru o excelenta protectie anticoroziva peste care se aplica vopsea in in tehnologie multistrat. Aceasta ajuta la cresterea rezistentei anti-coroziune si radiatii ultraviolete, avand de asemenea excelenta rezistenta la abraziune si zgariere accidentala. Protectia multistrat aplicata pe jgheaburile si burlanele Lindab respecta cele mai exigente standarde de protectie a mediului.

HIGH-BUILT POLYESTER – HBPE
v Este o varianta noua de acoperire ce ofera o stralucire expresiva si eleganta.
Protectie de baza: zincare la cald.
Set-up:
- strat culoare – partea superioara: 50 µm High-built polyester
- strat primer: 6-8 µm pe ambele parti
- strat pasivizare: 6-8 µm pe ambele parti
- strat culoare – partea inferioara: 50 µm High-built polyester
Stralucire: 30 +/- 5

Garantie

Toate sistemele Lindab sunt garantate 15 ani. Un produs original Lindab va fi insotit intotdeauna de Certificat de Garantie.

Copyright © 2008 Rza Expert Construct, Toate drepturile rezervate. Skip Navigation Links